Aštriai marinuoti kietai virti kiaušiniai

Tai puikus būdas likusius po švenčių virtus kiaušinius saugiai atidėti vėlesniam vartojimui, kai šventės bus jau pamirštos, o kiaušiniai sužibės naujame vaidmenyje salotose, sumuštiniuose ar tiesiog kaip užkandis.

Ingredientai:

  • 12 virtų kiaušinių

Marinatui:

  • 3 puodeliai baltojo acto
  • 4 puodeliai vandens
  • 1 šaukštas jūros druskos
  • 1 valgomasis šaukštas pipirų (žirneliais)
  • 2 šaukštai marinavimo prieskonių
  • 6 česnako skiltelės (stambiai supjaustytos)
  • 5 jalapeno pipirai supjaustyti griežinėliais

Visus 12 išvirtų ir nuluptų kiaušinių sudėkite į vieną didelį (apie 2l) ar keletą mažesnių, sandariai uždaromų, geriausiai stiklinių indų.

Šviežius jalapeno pipirus supjaustykite griežinėliais (jei mėgstate aštriau, sėklytes palikite) ir sudėkite ant virtų kiaušinių stiklainyje.

Į didelį puodą supilkite baltąjį actą, vandenį, prieskonius ir stambiai supjaustytas česnako skilteles. Pakaitinkite iki virimo.

Kietai virtus kiaušinius ir jalapeno skilteles atsargiai užpilkite karštu marinatu. Sandariai uždarykite indą. Palaukite, kol skystis atvės, tada padėkite į šaldytuvą.

Palaukite apie 7 dienas, kol kiaušiniai pasimarinuos ir bus tinkami valgyti!

Šiuos marinuotus kiaušinius laikykite šaldytuve ir suvalgykite per porą savaičių.

Kiti receptai