Arba keksiukai nurungę „Red velvet” torto kepimą.
Valentino dienai planavau kepti tortą. Kadangi „Red velvet“ man labai valentiniškas tiek spalva tiek ir skoniu tortas, tad buvau susiplanavus kepti būtent jį, kad širdelių sekmadienis būtų raudonas ne tik dekoracijomis, bet ir skoniu.
Tačiau vaikams, kažkodėl tortas šia proga pasirodė visai netinkamas ir reikėjo kažko, kas tiktų prie stalo dekoracijų (!!!). Ir visoms padarytoms ir kantriai laukusioms įsmeigiamoms širdelėms pasirodo tinkamiausi buvo keksiukai.
Recepto ieškoti neturėjau nei laiko nei noro, tad ir šįkart išlaisvinau fantaziją ir panaudojau šaldytuvo turinį. Juk keksiukams svarbiausia saldus įdaras ir puri kremo kepurėlė. Na ir žinoma pabarstukai, kaipgi be jų.
Rezultatas daugiau nei pranoko lūkesčius! Keksiukai gavosi purūs, šlapi ir tirpstantys burnoje. Pirmą kartą gyvenime iškepiau keksiukus, kuriems priekaištų neturiu. Džiaugiuosi, kad receptas liko galvoje, tad dalinuosi ir su Jumis.
Jums taip pat gali patikti:
Ingredientai:
- 4 kiaušinai
- 100g sviesto
- 4 šaukštai miltų
- 70g cukraus
- 250g maskarponės sūrio
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui
- 250g maskarponės
- 250g plakamosios grietinėlės (35%)
- 50g cukraus (jei mėgstat saldžiai galima ir daugiau)
- Šlakelis citrinos sulčių
- Žiupsnelis druskos
Įdarui
- 200g „Dulce de leche“ karamelės
Kiaušinius gerai išplakame plakikliu kartu su cukrumi. Plakant pilame ištirpintą sviestą. Sudedame maskarponės sūrį ir viską gerai išplakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dalimis įmaišome į masę.
Į keksiukų formą dedame popierines formeles (jei jas naudosime) ir į kiekvieną formelę dedame tešlą užpildydami maždaug 2/3 formelės. Man gavosi 18 keksiukų.
Kepame 160C orkaitėje 20-25min.
Keksiukus atvėsiname ant grotelių. Išpjauname viduryje piltuvėlio formos duobutes ir jas užpildome karamele.
Grietinėlę kartu su cukrumi, citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos išplakame iki standžių putų. Įplakame maskarponės sūrį.
Gautu kremu papuošiame keksiukus.
Smagių akimirkų!