Mūsų namuose šie blyneliai yra vadinami cukinijų blynais, bet pagalvojau, kad šis pavadinimas labai nesąžiningas kitų daržovių atžvilgiu, nes jos čia tikrai ne ką mažesnį vaidmenį vaidina. O man jie labai patinka, kad yra labai greitai pagaminami ir produktai kuriuos dažniausiai turime šaldytuve.
Grikių miltus galite kiesti kitais arba maišyti kelių rūšių, skonis tikrai nenukentės, o tik atrasite naujus.
Ingridientai:
- Cukinija
- Vidutinio dydžio morka
- Poro baltoji dalis
- 2 kiaušiniai
- 50g fermentinio sūrio
- 4 šaukštai grikių miltų
- Pusė šaukštelio kumino
- Pusė šaukštelio ciberžolės
- Drauska
- Pipirai
- Aliejaus kepimui
Jums taip pat gali patikti:
Cukiniją sutarkuojame, pasūdome ir paliekame pusvalandžiui. Tada labai gerai nuspaudžiame, o skystį nupilame. Dedame sutarkuotas morkas, sūrį, smulkiai supjaustytą porą. Mušame kiašinius, dedame miltus ir prieškonius ir viską gerai išmaišome.
Šaukštu formuojame blynus ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Pateikiame su šviežiomis daržovėmis ir grietine ar jogurtu.
Skanaus!