Tradiciniai vokiški marcipaniniai rutuliukai (vok. marzipankartoffeln) – yra labai nesunkiai pagaminami ir gali būti puiki valgoma dovana ar desertas prie kavos puodelio.
Tradiciškai Vokietijoje šie rutuliukai yra dovanojami draugams mažuose maišeliuose arba dedamas ant „Adventsteller“ (saldumynų lėkštė, padėta ant Kalėdinio stalo).
Ingridientai
- 125 g migdolų miltų (galima naudoti ir maltus migdolus)
- 125 g cukraus pudros
- 3 šaukštai rožių vandens (arba apelsinų žiedų vandens, galite naudoti ir apelsinų skonio likerį)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 4 šaukštai kakavos miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
Sumaišykite migdolų miltus, cukraus pudrą, rožių vandenį ir vanilinį cukrų virtuvės kombainu. Masė turi būti vientisa ir lipni. Jei masė nėra pakankamai lipni įpilkite truputį vandens.
Naudodami maždaug šaukštą ar netgi mažiau marcipaninės masės, suformuokite nedidelius rutuliukus.
Nedideliame dubenyje sumaišykite kakavos miltelius ir cinamoną.
Rutulius apvoliokite kakavos ir cinamono mišinyje ir dėkite ant kepimo popieriaus, kad nudžiūtų. Kai rutuliukai visiškai išdžius, sudėkite juos į uždarą talpą, taip jie ilgiau išsilaikys švieži ir skanūs.
Skanaus!
*Jei norite, kad rutuliukai būtų labai tradiciški, naudokite 1 kiaušinio baltymą su pateiktais produktais ir sumažinkite rožių vandens / likerio kiekį.