Kavos kremo desertas su kondensuotu pienu

Turiu prisipažinti, kad esu iš tų žmonių, kurie mieliau renkasi kavą nei arbatą. Ir labiausiai mėgstu juodą kavą paruoštą skirtingais būdais. Be pieno. Be cukraus. Bet dažnai pagaunu save, kad kavinėje užsisakau puodelį Cappuccino ar Latte vien dėl to, kad pavalgyti kavos putą su šaukšteliu. O Jus taip darote?

Tad kai Dovilė iš „Skanios Bajalių istorijos”, žinodama mano šią silpnybę, atsiuntė kavos deserto receptą, net nesuabejojau, kad aš jį tikrai gaminsiu.

Diena, kai susiruošiau gaminti pasitaikė tikrai ypatinga – pirmasis šios žiemos sniegas mūsų apylinkėse, tad skubėjau gaminti, fotografuoti ir mėgautis.

Šis desertas tikrai ypatingas ir vertas dėmesio. O jei kava su kondensuotu pienu yra Jūsų pati mėgstamiausia, tai net nesuabejokite, kad tikrai verta pasigaminti ir Jums.

 Ir tai tikrai bus vienas iš šių metų mano  Kalėdinio stalo desertų – budinti kava šaldytuve.

Ingredientai

  • ⅓ puodelio miltų
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 2 ½ puodelio pieno
  • 400g saldinto kondensuoto pieno
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 2 šaukštai tirpios kavos granulių (aš naudojau Moka kavinuku paruoštą kavą)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • ¾ puodelio plaktos grietinėlės su cukrumi.

Sumaišykite miltus su druską. Suplakite pieną, kiaušinių trynius, kondensuotą pieną ir kavos granules (arba kavą) iki vientisos masės.

Viską kartu supilkite į puodą ir virkite ant vidutinės ugnies, nuolat plakdami, 10–12 minučių arba tol, kol sutirštės.

Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilę.

Užpildykite didelį dubenį ledu ir į jį įdėkite puodą, kuriame virė kremas. Kartas nuo karto pamaišykite ir ataušinkite (tai užtruks apie 30 minučių).

Šaukštu užpildykite 2/3 pasiruošto serviravimo indo ar puodelio kremu. Ant kiekvieno užpilkite 1–2 valgomus šaukštus grietinėlės, taip, kad būtų iki pat viršaus. Nubraukite viršų peiliu, kad išlygintumėte užpilą.

Papuoškite.

Linkiu pasimėgauti kiekvienu deserto šaukšteliu prie puodelio ypatingos kavos.

Kiti receptai